« Úvod | Jiří Březina - Poledni... »

rady


Přírodní osvěžovač
- volně zavěšený svazek levandule nebo máty


Koláče jako právě upečené
- uloží se do vzduchotěsné nádoby vystlané ubrousky, přidá se pár kostek cukru a uzavře se. Cukr bude odvádět vlhkost, sladké tak nezplesniví a uchová si čerstvost o pár dní déle.

Rtěnka na nádobí
- odstraníme ji tak, že na houbičku naneseme tenkou vrstvu soli a tou nádobí otřeme. Poté opláchneme teplou vodou.

Lesk během sekundy
- naneseme malé množství pomády na rty na papírový ubrousek a boty přeleštíme. Funguje to na všechny typy bot kromě semišových.

Pachy nemají šanci
- lednice zůstane dlouho voňavá, když rozkrojíme jablko a v misce jej vložíme do lednice. Jablko zneutralizuje zápach a šíří příjemnou vůni, která ovšem není agresivní k ostatním uloženým potravinám.

Jak ohřát rýži
- v mikrotenovém sáčku ji vložíme na 5 minut do vařící vody



Po těžké noci
- rozmixujeme si půl šálku studeného plnotučného mléka s jedním banánem a 2 lžičkami medu. Banánový koktejl obsahuje kromě draslíku i další minerály, která nás postaví na nohy.

Trik na mastnotu
- zaschlé mastné skvrny vyčistíme benzínem, pak hned posypeme škrobovou močkou, vzniklou pastu necháme zaschnout a vykartáčujeme. Poté oblečení vypereme běžným způsobem, pustí i ty nejodolnější skvrny.

Kávou proti prachu
- spaříme zhruba 10 lžiček kávy a ještě vlhkou sedlinu dáme do krbu před zatopením, trochu jí můžeme nasypat i na okraj krbu, nebo jí posypeme polena připravená k zátopu. Pak teprve zapálíme oheň. Vlhká sedlina zamezí, aby prach a popel létaly vzduchem.

Archiv

Fotoalbum

počítadlo.abz.cz
TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se