« Úvod | Všechno není zapomenut... »

Husí prsa na červeném víně

Suroviny pro 4 osoby
800 g husích prs (bez kostí)
1 kávový hrnek polévkové zeleniny
1 cibule
200 g šalotky
mletý hřebíček (na špičku nože)
2 stonky rozmarýnu
150 ml drůbežího vývaru
3 dl červeného vína
2 PL vinného octa
50 g rozinek
2-3 PL hladké mouky
sůl
pepř

Postup
Očištěná, omytá a osušená husí prsa oboustranně opečeme na sporáku v pekáči asi 30 minut. Po půlhodině je vyjmeme, osolíme a opepříme.
Mezitím nakrájíme na drobno polévkovou zeleninu na malé kostky. Cibuli nakrájíme na drobno. Ve vyškvařeném husím sádle osmažíme cibuli a polévkovou zeleninu.
Přidáme maso, tymián, víno a vývar.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C kůží navrch po dobu 25 minut.
Husí prsa opět vyjmeme a odložíme do teplého prostředí.
Výpek zahustíme moukou, přidáme šalotku, rozinky a vše vaříme 10 minut. Ochutíme octem, solí a pepřem.
Husí prsa rozkrájíme a podáváme na omáčce.
Jako přílohu můžeme zvolit některý druh opékaných brambor



Archiv

Fotoalbum

počítadlo.abz.cz
TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se