« Úvod | Veronika Žilková »

Jehněčí maso na víně

Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a spolu se zeleninou ji osmahneme na rozehřátém oleji a másle. Pak přidáme na kostky nakrájené maso, opečeme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření a ocet, přikryjeme a zvolna dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře provaříme. Pak šťávu přecedíme, zalijeme vínem a necháme přejít varem. Podáváme s různě upravenými bramborami a na talíři přeléváme omáčkou.
Suroviny
* 600 g jehněčího masa
* sůl
* 6 lžic oleje
* 2 lžíce másla
* 300 g kořenové zeleniny
* 1 cibule
* 5 kuliček pepře
* 5 kuliček nového koření
* bobkový list
* lžička octa
* 200 ml červeného vína
* mouka



Archiv

Fotoalbum

počítadlo.abz.cz
TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se