« Úvod | Jiří Březina - Poledni... »

Vepřové maso na víně

Potraviny:
2 plátky vepřové kýty, máslo, 100 ml vílého vína, 2 lžíce medu, sůl, pepř, ev. bylinky
Postup:
Vepřové plátky podle potřeby očistíme. Naklepeme je a okraje nařízneme, aby se při smažení nekroutily. Pak je lehce osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme máslo. Vložíme vepřové plátky a z obou stran je smažíme. Před koncem smažení je podlijeme bílým vínem a přidáme trochu medu. Vepřové na víně a medu již jen krátce podusíme.
Příloha: hranolky, opečené brambory
Vepřové na víně a medu podáváme s hranolky

Archiv

Fotoalbum

počítadlo.abz.cz
TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se