« Úvod | Všechno není zapomenut... »

Losos na pomerančích a červeném víně

Potraviny:
filé z lososa, 5 červených pomerančů, muškátový oříšek, sladké červené víno, sůl, bílý pepř
Příprava:
Lososa položíme na rozprostřená pomerančová kolečka v pekáčku. Na povrch ryby vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče, osolíme, opepříme a přistrouháme trochu muškátového oříšku.
Nahoru na střední část povrchu ryby ještě poklademe souvislou vrstvu z plátků pomerančů a zalijeme to plným tj. sladkým červeným vínem.
Je zajímavé, že jídlo nezapékáme v troubě, ale dusíme.
Přivedeme to do varu, přikryjeme alobalem, ale pozor nepřevařit; není nic horšího než převařené rybí maso. Musíme to hlídat tak 10 až 15 minut.
Doba přípravy: 60 minut


Archiv

Fotoalbum

počítadlo.abz.cz
TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se