« Úvod | Veronika Žilková »

Houbový salát se sladkým vínem

Potraviny:
800 g žampiónů (nebo jiných čerstvých hub), 1 dcl sladkého bílého vína, 60 g oleje, citrónová šťáva, 2 lžičky octa, celý pepř, 1/2 cibule, 100 g sterilované kapie, petrželka, sůl
Příprava:
Houby nakrájíme na plátky a krátce osmažíme na rozpáleném tuku, aby následně nepřijímaly tuk ani vodu a zůstaly bílé.
Pak přidáme nasekanou cibuli a malé množství vody. Podusíme, až nám cibule změkne a mírně zezlátne. Osolíme, přidáme malé množství octa a pepře. Necháme chvíli vychladnout, pak přidáme kapii a bílé víno.
Po úplném vychlazení vmícháme nadrobno nakrájenou petržel.
Doba přípravy: 30 minut

Archiv

Fotoalbum

počítadlo.abz.cz
TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se