« Úvod | Jiří Březina - Poledni... »

Rizoto s vínem

40 dkg rýže, 8 dkg másla, 3 dkg hovězího morku, 1/2 menší cibule, hovězí vývar, 2 dl bílého vína, špetka šafránu (ev. nahradit kari kořením) 15 dkg strouhaného parmazánu, ementálu nebo čedaru

Nasekanou cibuli se syrovým morkem dáme zpěnit na polovině másla. Když cibule zrůžoví, přídáme rýži, šafrán a promícháme. Za 3 minuty přilijeme víno, pak přiléváme postupně hovězí vývar tak, aby rýže byla potopena. Podusíme doměkka. Před odstavením z ohně omastíme zbytkem másla a vmícháme třetinu sýra. Zbylým sýrem posypeme rizoto až na talířích.

Archiv

Fotoalbum

počítadlo.abz.cz
TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se