« Úvod | Veronika Žilková »

Karlštejnský vrabec

80 dkg předního hovězího masa, 5 dkg slaniny, 5 dkg oleje, 10 dkg rajčatové šťávy, 20 dkg leča z konzervy, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 dl červeného vína, pepř, sůl

Maso rozkrájíme na 3-4 kusy, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a opečeme na obou stranách na oleji. Zalijeme trochou vody a dusíme pod poklicí doměkka. Měkké maso vyjmeme, do zbylého tuku přidáme drobně nakrájenou cibulku, utřený česnek. Vše osmažíme dozlatova. Pak přidáme lečo, rajčatovou šťávu a povaříme. dosolíme, případně dopepříme a nakonec zalijeme vínem.
Podáváme na teplých talířích s dušenou rýží.

Archiv

Fotoalbum

počítadlo.abz.cz
TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se