« Úvod | Veronika Žilková »

Kapr s mělnickou omáčkou

1 kapr, 10 dkg másla, šťáva z 1 citronu, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl mělnického vína, 2 žloutky, sůl, pepř, rybí polévka - třetina litru

Oškrábaného a vykuchaného kapra nakrájíme na porce. osolíme a necháme asi 1 hodinu odpočinout. Kastrolek vymažeme máslem, porce kapra pokapeme citr. šťávou a podusíme. Do vysokého hrnku dáme asi 6 dkg másla a postavíme do kastrolu s horkou vodou. Na másle zpěníme mouku a přidáme 1/3 l rybí polévky. Za stálého míchání přidáme do omáčky 2 dcl vína, žloutky, šťávu z půl citronu, pepř a sůl. Omáčku necháme povařit, nakonec přidáme zbytek másla. porce kapra urovnáme na mísu a přelijeme omáčkou.

Archiv

Fotoalbum

počítadlo.abz.cz
TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se